travel I feel I eat I repeate

citytasting

citytasting

Kókuszhavas gyümölcstorta

- első sütés az új konyhában

2016. december 30. - filterme

kokuszhavas_gyumolcs_torta.jpgOktóber végétől karácsony lázban égek. Hol azon kapom magamat, hogy a Jingle bells...-t énekelgetem, hol a Pásztorok, pásztorok...-at. Folyton korcsolyázni mennék, vagy éppen a téli havasokba. Felpróbálom az összes téli ruhát, amit csak látok, és már november közepére igazából minden ajándékot beszereztem, de még ez sem csillapította a karácsonyi lázamat.

Noha az időjárás még korántsem téli, legalábbis a nagy hó még nem érkezett meg Holle anyótól, kicsit sem tudja elvenni a hangulatomat.

Idén elköltöztem, és december elejére végre konyhám is lett. Így az ünnepi hangulatot egy kis sütéssel koronáztam meg. Nem vagyok egy Dr. Oetker nagyi, de néha igazán eredeti dolgokat tudok készíteni, ha elengedem a fantáziámat. Így született meg a Kókuszhavas gyümölcstorta.

kokuszhavas_gyumolcs_torta.jpg

Mi kell hozzá?

Kedv, kitartás, karizom, rengeteg csoki, gyümölcs, karácsonyi dal válogatás

Recept:

Tészta// 6 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 2 kk vanília kivonat, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj,  14 dkg finomliszt, 1 kk sütőpor, Baileys likőr

A tojásokat feltörjük és különválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét egy csipet sóval és 4 dkg cukorral habosra keverjük. A maradék cukrot a vanília kivonattal a sárgájához adjuk, és kihabosítjuk. Egy lábasba vizet teszünk, felforraljuk és felé helyezünk egy hőálló edényt, amiben felolvasztjuk a vajat és a csokit. Ezt később a habos sárgájához adjuk. Beleszitáljuk a liszttel kevert sütőport, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot és érzésre egy kis Baileys likőrt. Ha kész, egy kivajazott, kilisztezett tortaformában 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 percig magára hagyjuk. Nyitogatni nem ér a sütőt közben! Sütés után a tortát hagyjuk kihűlni.

 Bevonó1// 21 dkg baracklekvár, 45 g vaj, 25 dkg porcukor

A vajat felolvasztjuk forró gőz felett, belekeverjük a porcukrot, majd a lekvárt. A masszát a kihűlt tortára öntjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy a lekváros massza megszilárduljon a tortán.

 Bevonó2// Dr. Oetker tortabevonó ét, szeletelt mandula, áfonya, eper, málna, gránát alma, kókuszreszelék

Fogjuk, felmelegítjük a tortabevonót forró vízben, majd ráöntjük a tortára. Rengeteg időt lehet vele spórolni. A csokimázat szépen elkenjük egy fakalállal, vagy késsel, hogy egyenleteses legyen. Mielőtt megszáradna, rátesszük a gyümölcsöket, megszórjuk mandulával és a legvégén kókusz reszelékkel és porcukorral.

Voilá! A látvány gyönyörködtető. Készülj fel, hogy hamar el fog fogyni!

süti beállítások módosítása